Rijk van Nijmegen

Man (21) en vrouw (22) cel in voor fatale woningoverval in Nijmegen

Politie in de straat na de fatale overval.
Politie in de straat na de fatale overval. © Davy Derksen / 112NieuwsGroep
NIJMEGEN - Een 21-jarige man is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs voor meerdere diefstallen en een fatale woningoverval in Nijmegen. Daarbij kwam een 62-jarige man om het leven. Een 22-jarige vrouw is veroordeeld tot een jeugddetentie van 203 dagen voor het samen plegen van deze vergrijpen.
De twee gingen op 26 mei 2021 naar de woning van de Nijmegenaar aan de 30e straat Gildekamp. De man sloeg het slachtoffer meerdere keren hard met een vaas op het hoofd. Ook stak hij de man in zijn hals. Ze verlieten het huis met de autosleutel en de portemonnee van de bewoner. Die bleef zwaargewond en alleen achter. Hij stierf uren later en werd de volgende ochtend dood gevonden.
Het tweetal vertrok met de auto van de man en betaalde boodschappen, benzine en drugs met zijn pinpas. De volgende ochtend meldden ze zich bij de politie. Ze waren niet eerder veroordeeld. Wel kampen beiden met een licht verstandelijke beperking en verschillende psychische stoornissen. Op advies van deskundigen is de vrouw op basis van het jeugdstrafrecht veroordeeld.
Tegen de man was negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist, tegen de vrouw zes maanden gevangenisstraf.