Rivierengebied

Cel voor Tielenaar die hoogzwangere ex-partner met schaar stak

Onderzoek in de straat na de steekpartij.
Onderzoek in de straat na de steekpartij. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
TIEL - Tegen een 41-jarige man uit Tiel is dinsdag 42 maanden cel, waarvan 12 voorwaardelijk, geëist voor poging doodslag op zijn hoogzwangere ex-partner en poging tot zwaar lichamelijk letsel op zijn buurman.
De man zou op 25 juli 2022 onder invloed van drugs de vrouw meerdere malen met een schaar hebben gestoken in haar rug en sleutelbeen/halsstreek. “Het is een wonder dat het letsel bij het slachtoffer en haar ongeboren kindje meeviel”, zei de officier van justitie.
De steekpartij was op de eerste verdieping bij een raam. De verdachte viel of sprong uit het raam en landde in de voortuin. Een buurman snelde te hulp, maar zou vervolgens door de Tielenaar in zijn arm zijn gestoken.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij kampt met een cocaïneverslaving en heeft een licht verstandelijke beperking.
Naast de gevangenisstraf wil het OM dat verdachte niet zonder behandeling weer terug de maatschappij in komt. De man moet na zijn celstraf in een zorginstelling worden opgenomen. Ook eist het OM een contactverbod met de slachtoffers.