Arnhem en omstreken

Grote brand in Arnhem na zeven uur blussen onder controle

De vlammen sloegen uit het dak
De vlammen sloegen uit het dak © Omroep Gelderland
ARNHEM - De grote brand die dinsdagochtend rond 06.00 uur uitbrak in een woning in de Arnhemse wijk Sint Marten, is na zeven uur blussen onder controle. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Voorlopig is de brandweer nog druk met nablussen.
Alle woningen in de De Wiltstraat zijn uit voorzorg ontruimd. De bewoners kunnen nog niet naar huis, zo meldt de gemeente Arnhem. Die verwacht dat ze aan het eind van de middag weer kunnen terugkeren naar hun woning.
Tijdens metingen zijn er schadelijke stoffen gesignaleerd. Het gebied dat nog niet veilig is voor de gezondheid, is volledig afgesloten.
De gemeente meldt verder dat het ook niet is toegestaan om even snel iets op te halen of huisdieren eten te geven. Er zou nog te veel rook aanwezig zijn. Buurtbewoners kunnen terecht in concertzaal Musis Sacrum, die sinds vanochtend als opvangplek dient voor geëvacueerden.

Roetdeeltjes niet zelf opvegen

De gemeente raadt verder aan om woningen met een rooklucht goed te ventileren en asdeeltjes, die wijdverspreid in de omgeving zijn terechtgekomen, te laten liggen.
Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Een persoon is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.
Kijk naar beelden van de brand:
'Toen stonden we ineens op straat'