Arnhem en omstreken

Winter voorlopig vertrokken: temperatuur schiet omhoog

Een vrouw zit tussen de krokussen in het gras op een zonnige winterdag.
Een vrouw zit tussen de krokussen in het gras op een zonnige winterdag. © ANP
ARNHEM - Goed nieuws voor koukleumen én de energierekening: winterweer is voorlopig ver te zoeken. Volgens Raymond Klaassen van Weerplaza schiet de temperatuur deze week omhoog. "Vrijdag tikken we in Gelderland misschien de dubbele cijfers aan."
"Het kan net 10 graden worden", zegt hij. Dat is erg zacht voor begin februari, want normaal is het dan gemiddeld zo'n 3 graden. Wie vanochtend de fiets pakte, kan die weersomslag al goed merken. Wel is het slim om de komende dagen een regenpak bij de hand te houden, want zo nu en dan trekken er buien over.

Woensdag onstuimig

Vandaag en morgen is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. Op beide dagen stijgt het kwik naar een graad of 9 en lijkt het in de middag droog te blijven. Woensdag is een heel ander verhaal. "Dan hebben we een onstuimige dag", voorspelt Klaassen. "Het waait dan flink en er trekken buien over. Een minder plezante dag dus. Wel blijft het zacht met 7-9 graden."
In de tweede helft van de week kan de temperatuur nog verder omhooggaan. "Vrijdag misschien in de dubbele cijfers. Maar dat is natuurlijk nog ver weg. Maar de tendens is in ieder geval omhoog en niet naar beneden", benadrukt de weerman.