Gelderse Vallei

Nog steeds veel vraagtekens rond 'rituele kippenslachting'

Daniëlle en de mishandelde kippen.
Daniëlle en de mishandelde kippen. © Omroep Gelderland
EDE - Zaterdagochtend deed een wandelaar in Ede een bizarre vondst. Vier kippen en een haan lagen levenloos en mishandeld tussen de bladeren. Was er sprake van een satanisch ritueel of een foute grap?
Daniëlle Fränkel vindt het ook een dag later moeilijk te geloven. De vrijwillige chauffeur van de Dierenambulance haalt de overleden dieren uit de vriezer in de Dierenambulancecentrale in Veenendaal. Ze spreekt van een gruwelijke vondst. "Bij een kip is het hoofd er zelfs met geweld afgetrokken. Belachelijk. Als je dit soort dingen doet, ben je niet helemaal goed bij je hoofd."
Waarom moeten mensen dieren iets aandoen voor de lol? Waar gaat het heen?
De kippen waren zwaar toegetakeld en de plek des onheils was versierd met occulte tekens en voorwerpen. "Het leek wel een satanisch ritueel," vertelde Daniëlles collega Vincent Aarts een dag eerder tegen deze omroep. "Ze leken als offer gediend te hebben."

'Zieke grap'

Daniëlle houdt ook rekening met een ander scenario. "Het kan ook een zieke grap zijn. Misschien zijn sommige mensen een beetje uit op aandacht. Maar je weet het niet. Je kunt ook moeilijk alle deuren langsgaan."
De kippen moeten in de diepvries blijven. Minstens twee weken, dat is protocol. De dierenpolitie houdt de zaak tegen het licht. In verband met het onderzoek en het niet willen prijsgeven van eventuele daderkennis, treedt de politie niet in detail over de voorwerpen en tekens die bij de kippen zijn gevonden.
Bekijk hier hoe de kippen zijn aangetroffen. Let op: Schokkende beelden!
Medewerkers Dierenambulance ontdaan door verminkte kippen