Stedendriehoek

Daan (12) in rolstoel onderscheiden met prijs

Daan en zijn gezin na de winst van de award.
Daan en zijn gezin na de winst van de award. © Ties Klok
TWELLO - Daan Mus (12) uit Twello is zaterdag onderscheiden met een speciale 'Veer in je reet Award'. Daan heeft een spierziekte en zit in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van zich belangeloos in te zetten voor de stichting Spieren voor Spieren. Daarvoor werd hij beloond met een Zapp Award.
In juni vorig jaar liep Daan liefst 8 kilometer van zijn school, onder begeleiding van zijn fysiotherapeut en in gezelschap van familieleden en vrienden. Waar dat voor veel kinderen van zijn leeftijd een gemiddelde inspanning is, was het voor Daan juist een wereldprestatie. Met zijn actie zamelde hij liefst 10.000 euro in voor Spieren voor Spieren. Hij werd bovendien bedolven onder de positieve reacties van mensen die zijn inspanningen enorm konden waarderen.
Daan is blij na de winst van de 'Veer in je reet Award' van ZAPP.
Daan is blij na de winst van de 'Veer in je reet Award' van ZAPP. © KRO-NCRV
Zaterdag werd tijdens de Zapp Awards bekendgemaakt dat Daan tot winnaar was gekozen van de 'Veer in je reet Award'. Hij kreeg een cheque overhandigd van 500 euro, bestemd voor Spieren voor Spieren. "Dit is supervet", zei hij in de uitzending. Voor alle kinderen die geïnspireerd zijn geraakt door zijn actie, had hij nog mooie woorden: "Niet opgeven, ook al heb je een spierziekte. Want je kan het!", aldus Daan.