Gelderse Vallei

Kippen op gruwelijke wijze om het leven gebracht: 'Satanistisch ritueel'

Een kip ter illustratie.
Een kip ter illustratie. © Pixabay
EDE - In een parkje in Ede-Zuid is zaterdagochtend een bijzondere ontdekking gedaan. Een wandelaar trof een gemolesteerde kip aan, gewikkeld in een zak. Niet veel later werden nog vier kippen gevonden.
De gebeurtenissen vonden plaats in een parkje aan de Diedenweg. De medewerkers van de Dierenambulance zijn er nog steeds van ontdaan. "Rond half tien kregen we een melding van een wandelaar. Een mevrouw die daar regelmatig haar hond uitlaat zag kippenpoten op een vreemde manier uit een zak steken", vertelt vrijwilliger Daniëlle Fränkel.
Eenmaal ter plaatse werden niet ver van de eerste vondst, nog vier kippen gevonden. Volgens de dierenambulancemedewerkers 'onder verdachte omstandigheden, waar je maag van omdraait'. Het zou iets weghebben van een 'rituele moord'.

Satanistisch ritueel

Vincent Aarts, een andere medewerker van de dienst, spreekt zelfs van een 'satanistisch ritueel'. Hij was vanochtend als eerste ter plaatse. "Ze leken als offer gediend te hebben. De dieren waren zwaar verminkt. Een was half begraven en in een vreemde houding tentoongesteld." Ook zijn er occulte voorwerpen en tekens bij de kippen gevonden.
De medewerkers vragen zich af wie zich tot deze daad heeft kunnen zetten. Een onschuldig incident is volgens Aarts uitgesloten: "Bij alle kippen zijn dezelfde tekenen gevonden, dat is geen toeval."
Omwonenden die iets verdachts hebben gezien worden opgeroepen deze informatie te delen. Dat geldt ook voor bewoners van de Berlagelaan, Diedenweg en Jan Th. Tooroplaan met een videodeurbel. De politie hoopt aan de hand van die beelden een dader te kunnen identificeren.