Rijk van Nijmegen

Verwarring over wel of geen stroom in Nijmegen

Een generator bij een ondernemer in Nijmegen
Een generator bij een ondernemer in Nijmegen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In het centrum van Nijmegen hebben enkele tientallen woningen en bedrijven donderdag enige uren zonder stroom gezeten. De stroomonderbreking was gepland vanwege werkzaamheden, maar niet iedereen bleek op een juiste manier te zijn geïnformeerd.
Er waren woningen en bedrijven die geen stroom hadden, waar het wel zou moeten en andersom. Projectleider van Liander Job Baan was de hele dag ter plaatse vanwege de omvang van het project. Zo nu en dan moest hij bewoners en winkeliers te woord staan die met vragen zaten.
Dat er verrassingen waren over wel of geen stroom komt volgens Baan omdat ze in de stad nog te maken hebben met gegevens van oude regionale netbeheerders. Die hebben van oudsher verschillende leidingen liggen. Wie op welk netwerk zit aangesloten klopt niet altijd met de tekeningen. Liander gaat de komende tijd de stroomtoevoer in het centrum van Nijmegen beter in kaart brengen.
De werkzaamheden van donderdag waren nodig om de capaciteit van het stroomnet te vergroten. Bijvoorbeeld vanwege de nieuwbouw van woningen aan de Mariënburgsestraat was er meer stroom nodig in het centrum. Rond 14.30 uur had iedereen in de binnenstad weer elektriciteit.
Deze Nijmegenaren hebben last van de onverwachtse stroomuitval:
Zo ervaren de Nijmegenaren uit het centrum de stroomstoring.