Rivierengebied

Verwaarloosde hond weggehaald bij baasje

De hond heeft een ernstige huidaandoening.
De hond heeft een ernstige huidaandoening. © LID
ELST - In de gemeente Overbetuwe heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een hond bij de eigenaar weggehaald. Het diertje lijdt aan een ernstige, onbehandelde huidallergie. De eigenaar weigerde deze te laten behandelen, dus greep de inspectie in.
De hond is weggehaald van een particulier adres in de gemeente Overbetuwe. "Het beestje had intense jeuk, ontstekingen en grote kale plekken in de vacht", zo meldt een woordvoerder van de LID.

Geheime locatie

De eigenaar is verzocht om hulp te zoeken voor zijn huisdier, maar dit werd geweigerd. De inspectiedienst heeft de hond daarom al twee keer onder bestuursdwang naar een dierenarts gebracht. Bij een derde controle bleek wederom dat de hond niet goed verzorgd is. En dus werd de viervoeter meegenomen naar een geheime opvanglocatie.
Daar krijgt de hond de verzorging die hij nodig heeft. Alle bijkomende kosten worden op de eigenaar verhaald.
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is een onafhankelijke stichting die zich bezig houdt met de wet- en regelgeving rondom dierenwelzijn. Ze treden op als inspectiedienst in opdracht voor de overheid, bijvoorbeeld na een melding op 144. Het is dus een andere organisatie dan de Dierenbescherming.