Achterhoek

Auto rijdt huiskamer binnen, bestuurder vlucht

De auto staat achteruit in de woning
De auto staat achteruit in de woning © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
WINTERSWIJK BRINKHEURNE - Een auto is in Winterswijk een huiskamer binnengereden. Een man en vrouw zaten in de kamer toen het gebeurde.
Een videocorrespondent meldt dat rond middernacht een auto, die op de Kottenseweg vanuit Winterswijk richting Duitse grens reed, van de weg is geraakt. De auto reed door de tuin en kwam achterwaarts in de woonkamer van het huis terecht.
Op het moment van het ongeluk zaten een man en een vrouw in de kamer. Zij kwamen er, zover bekend, met lichte verwondingen vanaf. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze last had van haar been. Volgens de correspondent hoefde de man niet naar het ziekenhuis. Hij kwam er met wat schrammen vanaf.
Het is nog onduidelijk waarom de auto van de weg raakte. Wel vertelt een buurman aan de videocorrespondent dat het niet de eerste keer is, dat daar een auto het huis binnenrijdt. Volgens hem zou dat de tweede keer zijn en hebben de bewoners net het huis weer helemaal op orde: "Met een nieuwe keuken erin."
Auto komt in huiskamer

Automobilist op de vlucht

Een buurjongen die kort na het ongeluk langsfietste, zag hoe de automobilist wegvluchtte richting de grens. De politie kreeg de bestuurder toch te pakken. Hij is niet aangehouden, maar wel mee naar het ziekenhuis gegaan.