Rijk van Nijmegen

Bij mama in bed om koude kamer, flatbewoners klagen bij verhuurder

Dochter Statey moet bij moeder in bed vanwege de kou.
Dochter Statey moet bij moeder in bed vanwege de kou. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Met een dekentje op de bank, sloffen en extra kleren. En vaak nog een elektrische kachel erbij aan. Bewoners van de Nijmeegse flat Vijverhorst klagen bij verhuurder Portaal dat hun appartement niet warm te krijgen is. Sommige kinderen kruipen zelfs bij hun ouders in bed omdat het op hun eigen kamer veel te koud is.
Kijk hier naar de situatie van bewoonster Anita van Meegen:
Flat klaagt bij woningbouwvereniging over kou

Slechts drie klachten bekend bij Portaal

Woordvoerder John Wijbenga van Portaal kent het geval van Anita, maar wil daar verder niet op ingaan. Hij voegt toe: “Wij hebben zelf enkele weken voor kerst een rondgang door het complex gedaan en daarin hebben welgeteld drie bewoners aangegeven dat ze nog last hebben van tocht en kou.”
De woordvoerder van Portaal legt uit dat bij de laatste renovatie In het hele complex een warmtesysteem is aangebracht dat werkt met mechanische ventilatie. Dat systeem kan op afstand worden uitgelezen en laat geen storingen, zegt Wijbenga. “Maar zo’n systeem kan wel in disbalans raken als iemand bijvoorbeeld de roosters dichtdoet bij tocht. Dat moeten we nader onderzoeken.”
Inmiddels heeft er een eerste gesprek plaatsgevonden met onder meer twee bewoners. Volgens Wijbenga was dat een 'constructief gesprek'. De bewoners gaan nu inventariseren welke problemen er precies leven en dan gaan ze verder in gesprek.