Arnhem en omstreken

Brandstichting lunchroom: 5000 euro voor gouden tip

Het ontstaan van de brand in de lunchroom in Arnhem.
Het ontstaan van de brand in de lunchroom in Arnhem. © politie/Plaats Delict
ARNHEM - De zaak is nog altijd niet opgelost. Wie is verantwoordelijk voor brandstichting bij lunchroom Rico aan de Steenstraat in Arnhem? De brand dateert van 12 april vorig jaar. De verzekeraar looft een beloning van 5000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de brandstichters.
Update 2 februari: de politie heeft twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek gaat verder.
De politie zoekt voor betrokkenheid bij de brandstichting, midden in de nacht, twee personen. Een van hen had die nacht een jerrycan bij zich.
Een ruit werd ingeslagen, de jerrycan naar binnen gegooid en vrijwel meteen aangestoken. De daders maakten zich uit de voeten.
De brandstichters namen een enorm risico, zegt de politie. Woordvoerder Chantal Westerhoff: “Er wonen mensen boven de lunchroom, die tijdens de brand lagen te slapen. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en die heeft erger kunnen voorkomen. Daardoor bleven de mensen die boven de lunchroom woonden ongedeerd. Maar het had echt heel anders kunnen aflopen.”
De politie heeft informatie dat de brandstichters mogelijk uit Arnhem komen en wel vaker in de buurt van de Steenstraat zijn waar de lunchroom is gevestigd.

'Onderzoek lag niet stil'

Westerhoff begrijpt dat mensen zich afvragen waarom bijna een jaar na dato beelden worden getoond van de brand. “Het onderzoek heeft zeker niet stilgelegen, maar door nieuwe informatie laten we nu pas beelden zien.”
Wie de gouden tip heeft die leidt tot aanhouding van de brandstichters, kan 5000 euro beloning tegemoetzien. De verzekeraar van de lunchroom looft die uit.
De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Westerhoff: “Een daarvan is dat deze brand in opdracht is gesticht. En daarom wil het onderzoeksteam ook graag weten wat het motief is achter deze brandstichting. Mogelijk is er over dit incident gepraat.”
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022157637.
Wie de politie kan helpen kan dit tipformulier invullen. Anoniem tippen kan via 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem.