Arnhem en omstreken

Cindy is water in de kelder helemaal beu: 'Komt steeds terug'

Cindy is het helemaal beu.
Cindy is het helemaal beu. © Fotobewerking Omroep Gelderland
ARNHEM - Angelo en Cindy Spaan zijn het helemaal beu. Sinds begin dit jaar staat in hun kelder in de Arnhemse wijk Elden een laag water tot wel 50 centimeter hoog. Omdat het probleem niet opgelost wordt, dreigen ze nu een deel van hun huur niet meer te betalen.
Angelo en Cindy zijn niet de enige bewoners van de Hennepstraat waarbij het water zo hoog staat. Ze praten ook namens andere mensen. "Het is vechten tegen de bierkaai. Het water komt zo snel weer terug. Wij worden hier niet blij van", vertelt Cindy.
Waarom de kelders sinds begin dit jaar vol lopen met water als het veel regent is niet duidelijk, maar het zou volgens de bewoners aan het waterpeil in de wijk liggen en mogelijk ook iets te maken hebben met nieuwe riolering. Woningbouwvereniging Vivare, van wie de huizen zijn, had pompen beschikbaar gesteld, maar die zijn inmiddels weer weggehaald omdat ze ergens anders nodig waren.

'Ontiegelijk koud in huis'

"Het is ontiegelijk koud in huis en het stinkt ook", legt Cindy uit. "Ik denk dat we binnenkort allemaal schimmels hebben op de muren en dan wordt het een panieksituatie", vult Angelo aan.
Angelo en Cindy denken er over om de huur maar gedeeltelijk te betalen, om zo actie van de woningcorporatie af te dwingen. Vivare raadt dat af, want er is een wettelijke verplichting om de huur te betalen.
De woningcorporatie zegt dat er wordt uitgezocht waarom de kelders vol met water lopen en dat er wordt gezocht naar een oplossing
Bekijk de video:
Grote ellende door water