Rivierengebied

A15 weer vrij na ongeluk, bestuurder weggevlucht

Drie auto's zijn bij het ongeluk betrokken.
Drie auto's zijn bij het ongeluk betrokken. © Persbureau Heitink
DODEWAARD - De A15 was tussen Andelst en Dodewaard in de richting van Gorinchem de hele zaterdagochtend afgesloten. Rond half zeven zaterdagochtend ontstond er een ongeluk. Via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar een moeilijk lopende man die bij het ongeluk betrokken zou zijn.
Volgens een politiewoordvoerder is de man vermoedelijk onder invloed. Hij is door een sloot weggevlucht na het ongeluk en zal dus waarschijnlijk nat zijn. "Vanwege de lage temperatuur is het belangrijk dat we hem snel vinden", zegt de woordvoerder. Dat is enkele uren na het ongeluk nog altijd niet gelukt. Op Twitter meldt de politie daarom dat de man op een later moment ter verantwoording wordt geroepen. "We kennen zijn identiteit."
Weg nog tot eind van ochtend dicht
De Burgernet-melding is ook afgemeld. Naar aanleiding van het ongeval werd gevraagd uit te kijken naar een moeilijk lopende man van 1.85 meter.

Aanhouding

Drie auto's zijn bij het ongeluk betrokken en er zijn meerdere gewonden gevallen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hen gaat, is onbekend. Ook is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
De politie heeft een 25-jarige man aangehouden die bij het ongeluk betrokken was. Hij wordt ook verdacht van rijden onder invloed van drugs, maar is niet dezelfde man als die van de Burgernet-melding.