Rivierengebied

Terraspony ging al eerder op cafébezoek

Mannen met pony Grand Café Carras.
Mannen met pony Grand Café Carras. © Grand Café Carras in Den Bosch
'S-HERTOGENBOSCH - De pony die maandag in een dronken bui door CDA-raadslid Sjors Pardoel van de gemeente Maasdriel op een terras in Den Bosch werd geparkeerd, is eerder binnen geweest in een andere kroeg. Dat meldt Omroep Brabant vrijdag. De pony heeft binnen gestaan in café De Sjeng, blijkt uit beelden.
Toen de eigenaresse maandag verhaal ging halen bij de man met de pony, werd ze keurig aan het beest voorgesteld, zegt ze tegen Omroep Brabant.
Het is niet duidelijk of CDA-raadslid Pardoel ook bij dit voorval was. Volgens eigenaresse Jolanda was de man heel lief voor de pony, maar was ze ook blij dat hij snel uit de kroeg vertrok. Vermoedelijk is de man in totaal zo'n half uur met de pony in de buurt van De Sjeng geweest.
Later kwam de man met de pony, samen met het Maasdrielse CDA-raadslid, aan bij het terras van Grand Café Carras in Den Bosch. Daar zijn ze gefilmd toen ze de pony buiten vastbonden. Uiteindelijk hebben medewerkers van de Dierenambulance zich over het beest ontfermd.

CDA beslist nog over lot raadslid

Het CDA in Maasdriel moet nog een besluit nemen of het voorval gevolgen moet krijgen voor de positie van het raadslid. Pardoel was bij de partij gehaald om het CDA nieuw elan te geven, verklaarde fractievoorzitter Robert van Dijk eerder. Dit gedrag was niet echt de bedoeling, al kon Van Dijk er aanvankelijk ook wel een beetje om lachen. Vrijdag heeft hij een gesprek gehad met Pardoel: de uitkomst daarvan wordt zaterdag verwacht.