Rivierengebied

Kat Hunter is na vijf jaar weer thuis, maar één vraag blijft onbeantwoord

Kat Hunter is weer thuis.
Kat Hunter is weer thuis. © Privéfoto
ALEM - Een betere campagne voor de landelijke chipplicht voor katten had de overheid niet kunnen wensen. Na vijf jaar vermist te zijn, kwam vandaag kat Hunter weer terug bij Katja en Paul in Alem: “Het voelt alsof hij nooit weg is geweest.”
Vijf jaar lang hoopten Katja en Paul dat het zou gebeuren en vandaag was het moment dan toch echt daar. “Mijn man kreeg vanmiddag een telefoontje van het dierenasiel,” vertelt Katja. “We konden Hunter komen ophalen.”

Waar was Hunter?

“Het voelde echt onwerkelijk. We hadden de hoop nooit opgegeven en zijn alle jaren blijven zoeken”, zegt Katja. Toch moet ook zij bekennen dat die ene vraag waarschijnlijk onbeantwoord zal blijven: wáár heeft Hunter al die tijd toch uitgehangen? Het is volgens zijn baasje niet te herleiden: “Een mevrouw had hem een paar dagen bij haar thuis en heeft toen zijn chip laten checken bij het asiel.”
“Waar hij al die jaren daarvoor heeft gezeten, blijft een mysterie. Hunter is een echte avonturier. Ik denk dat hij nu nog maar vier van zijn zeven levens over heeft”, grapt Katja. “Bij ons in de buurt zit een oude camping. Ik beeld me in dat hij daar afgelopen jaren heeft geleefd met andere zwervende dieren.”

Landelijke chipplicht

Het gaat goed met Hunter en als je hem ziet, zou je volgens Katja niet zeggen dat hij vijf jaar lang weg van huis is geweest. “Hij is een klein beetje vies, maar dat is het dan ook wel. Hij ziet er heel erg goed uit en we denken dat hij van mensen eten heeft gekregen, de afgelopen jaren.”
En dit alles terwijl gisteren bekend werd gemaakt dat er een landelijke chipplicht voor katten op komst is. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor ons dit geweest dat Hunter goed gechipt was. Dat is echt de reden geweest waarom hij nu weer lekker bij ons thuis is.”