Gelderland

Dinxperloër na wilde achtervolging opgepakt in Varsseveld

De bestuurder werd vastgereden op de rotonde.
De bestuurder werd vastgereden op de rotonde. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
VARSSEVELD - Een automobilist die op de vlucht was voor de politie is donderdagavond opgepakt in Varsseveld. Hij werd achtervolgd vanaf de A12 en kon uiteindelijk in het dorp worden aangehouden.
Update: eerder stond in dit artikel dat het ging om een Arnhemmer, het blijkt echter om een man uit Dinxperlo te gaan. Dit is aangepast in het artikel.
Agenten wilden de 50-jarige man uit Dinxperlo controleren omdat zijn kentekenplaat geregistreerd stond, maar de automobilist besloot te vluchten. Er volgde een achtervolging op hoge snelheid over de snelweg.
Uiteindelijk kon de man op de rotonde van de Eikenlaan met de Zelhemseweg door de politie worden vastgereden, waarna hij werd gearresteerd. In Varsseveld zou hij ook nog een geparkeerde auto hebben geramd.

Dinxperloër had drugs bij zich

De Dinxperloër is na de achtervolging aangehouden door de politie op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zo had hij onder meer drugs bij zich. De auto van de man is in beslag genomen.
"Het was een flinke achtervolging", vertelt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. "In één rit heeft hij zich schuldig gemaakt aan vier overtredingen. Gevaarlijk rijgedrag, doorrijden na een ongeval, rijden onder invloed en ook nog eens zonder geldig rijbewijs."
In het voertuig werden verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Het OM zal zich buigen over de zaak.