Arnhem en omstreken

Marjolein blij met 'hartverwarmende reacties' na weigering in taxi

Marjolein van den Broek met haar hond Igor.
Marjolein van den Broek met haar hond Igor. © privéfoto
ARNHEM - Vorige week woensdag werd de blinde Marjolein van den Broek uit Arnhem geweigerd met haar hulphond Igor in de regiotaxi. Achteraf bleek dat ze niet geweigerd had mogen worden en kreeg ze excuus van het taxibedrijf.
"Het was een bewogen week, ik had dit niet zien aankomen", vertelt Marjolein. "Het is belangrijk dat het verhaal is verteld en dat er meer bewustwording komt."
"Ik had natuurlijk liever gehad dat ik dit niet had meegemaakt", vervolgt Marjolein, die acht jaar geleden blind werd door een oogziekte. "Maar gelukkig zijn er nu wel heel goede dingen uit voortgekomen."

Hartverwarmende reacties

Igor zou te groot en te vies zijn om mee te gaan in taxi en werd daarom geweigerd. Voor Van den Broek was het een vervelende ervaring. Ze plaatste de gebeurtenis op Facebook.
"De post is in totaal meer dan zesduizend keer gedeeld. Alle reacties die ik binnen heb gekregen, waren hartverwarmend. De meeste mensen wensten mij sterkte, veel anderen hebben iets soortgelijks meegemaakt", aldus Marjolein.

Voor het eerst weer met de taxi

Marjolein ging donderdag voor het eerst weer met de taxi. "Ik was wel erg gespannen, maar zowel de heen- als terugrit verliep super goed. De chauffeurs waren heel aardig en behulpzaam en Igor zat heerlijk op de achterbank naar buiten te kijken. Als vanouds!"