Liemers

Medewerker overleden bij ongeluk op het werk: 'We zijn in shock'

Het ongeval vond vrijdagochtend vroeg plaats.
Het ongeval vond vrijdagochtend vroeg plaats. © EastView Media
DIDAM - Bij het bedrijf Alpha Deuren aan de Eekhegstraat in Didam is vrijdagochtend een medewerker om het leven gekomen. De medewerker zou vermoedelijk onder een pallet terecht zijn gekomen, zegt de Arbeidsinspectie.
Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. "We doen daar nog verder onderzoek naar. Maar dat kan een aantal maanden duren", vertelt woordvoerder Jeroen Toet van de Inspectie.
De hulpdiensten werden vanochtend rond half zes gealarmeerd, maar konden bij aankomst volgens een videocorrespondent niets meer voor het slachtoffer betekenen. De loods werd afgezet.
Het bedrijf is geschrokken, vertelt algemeen directeur Antonio Venneri aan Omroep Gelderland. "De schok is groot. We hebben nog nooit zo'n groot ongeluk meegemaakt binnen dit bedrijf."

Slachtofferhulp aanwezig

Hij wil niet te veel vertellen, om het onderzoek niet in de weg te zitten. "Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Wat ik wel kan bevestigen is dat het om een medewerker gaat." Het bedrijf heeft Slachtofferhulp ingeschakeld om andere medewerkers vandaag te ondersteunen.
"We dachten erover vandaag de deuren te sluiten, maar dat is ons eigenlijk afgeraden", zegt Venneri. "Sommige medewerkers hebben juist behoefte aan werk vandaag. Daar bieden we de ruimte voor. En wie thuis wil blijven en het in privésfeer wil houden, krijgt daar ook tijd voor vandaag."
"Ik heb begrepen dat er zelfs mensen zijn die hiernaartoe zijn gekomen terwijl ze niet op het rooster stonden. Ze willen het samen erover hebben." Toch verwacht hij niet dat er veel mensen op de vloer zullen verschijnen. "Onze bedrijfsactiviteiten staan nu even op minimaal. We willen dit eerst kunnen verwerken."