Gelderse Vallei

Met deze slinkse truc roven dieven bouwmarkten en tuincentra leeg

Deze man wordt gezocht vanwege diefstal.
Deze man wordt gezocht vanwege diefstal. © politie/Plaats Delict
NIJKERK - De politie maakt jacht op dieven die het gemunt hebben op bouwmarkten en tuincentra. Ze gaan zeer geraffineerd te werk. Oplettend winkelspersoneel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen toen twee mannen voor 4.000 euro aan kerstverlichting wilden stelen.
Winkelpersoneel wordt gefopt, legt politiewoordvoerder Sven Strijbosch uit. "Dieven maken een grote doos van een goedkoop product in de winkel open en leeg. Diezelfde doos stoppen ze dan vol met spullen die duizenden euro's kosten. Ze rekenen daarna het bedrag af dat op de doos staat."

Alarm gaat af

Personeel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen doordat het winkelalarm afging. De dieven maakten zich slinks uit de voeten. Ze hadden voor 4.000 euro aan kerstverlichting in een doos gestopt. Daarin zat oorspronkelijk een sofa van 199 euro.
De Intratuin zat toch met de gebakken peren. Strijbosch: "Nadat de mannen weg waren, bleek er van alles weg te zijn uit de schappen. Waarschijnlijk hebben ze dat in jaszakken of tassen gestopt. We weten inmiddels dat deze mannen landelijk opereren. Zo zijn ze bijvoorbeeld al bij meerdere filialen van Gamma gezien."
Wie meer weet over deze mannen kan op de site van de politie een tipformulier invullen.
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022453938.