Rivierengebied

Raadslid laat pony achter op terras, fractie CDA gaat in overleg

Pony Chrisje met een medewerker van de dierenambulance.
Pony Chrisje met een medewerker van de dierenambulance. © Dierenambulance Den Bosch
VELDDRIEL - De fractie van CDA-raadslid Sjors Pardoel uit Velddriel, die maandag een pony heeft achtergelaten op een terras in Den Bosch, gaat in overleg over de actie van hun fractiegenoot. "Dit komt als donderslag bij heldere hemel", zegt voorzitter Robert van Dijk.
Pardoel zou in een beschonken bui een pony hebben achtergelaten op een terras in de Brabantse hoofdstad. Dat schrijft Omroep Brabant. Het dier genaamd 'Chrisje' zouden ze hebben vastgebonden aan een tafel, waarna hij samen met een ander wat at in het café. De bedrijfsleider heeft de politie en dierenambulance ingeschakeld op het moment dat het tweetal er vandoor ging zonder te betalen.
Toen de agenten ter plaatse waren, zijn de mannen teruggekeerd en hebben ze de rekening betaald. Ze wilden de pony meenemen, maar de dierenambulance heeft dat niet toegestaan omdat de mannen niet konden aantonen wie de eigenaar was.

Ander elan binnen de fractie

De fractie van het CDA gaat nu in overleg over de gebeurtenis. "We moeten kijken hoe dit kon gebeuren, we hebben daar als fractie nog niet over gesproken. We moeten bepalen hoe we hier tegenaan kijken", vertelt Robert van Dijk, fractievoorzitter van het CDA in Maasdriel.
Volgens Van Dijk is Pardoel begin twintig. "Toen we hem op onze lijst zetten, wisten we dat we een ander elan in onze fractie haalden. Sjors is een leergierige en enthousiaste jongen die zich erg interesseerde in het raadswerk. Maar nu laat hij een andere kant zien. We weten dat hij graag op stap gaat. Het is ook een slechte zaak als een jonge jongen dat niet graag zou doen, maar dit is weer de overtreffende trap."
Van Dijk heeft Pardoel al wel even gesproken over de actie. "Ik weet dat het dier niet is gestolen, maar is gekocht. De pony is inmiddels weer terug bij zijn oude baasje. Het beestje heeft niet geleden, maar het blijft een maffe actie. Hoezo ga je op maandag met een pony op stap?"

Dekentje en wortels

De bedrijfsleider van het café laat aan Omroep Brabant weten dat het beestje het niet slecht heeft gehad in de tijd dat het op het terras stond.
"Chrisje had het in ieder geval niet zwaar hier, want hij kreeg genoeg aandacht van alle voorbijgangers. Wij hebben zelf wortels gegeven en een dekentje over Chrisje gelegd, want het was best wel regenachtig weer. Gelukkig is ze best wel verwend in de tijd dat ze hier heeft gestaan", zegt Kayleigh Tijl van het Grand Café Carras.
De politie laat weten dat ze samen met het Openbaar Ministerie onderzoekt of er sprake is geweest van een strafbaar feit. "En zo ja, van welk strafbaar feit er dan sprake is geweest. Daar is nog niets over bekend", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.
Sjors Pardoel is niet bereikbaar voor commentaar.
Raadslid laat in dronken bui pony achter op terras