Gelderse Vallei

Zo bewijs je dat een gevonden voorwerp écht van jou is

Zo bewijs je dat een gevonden voorwerp écht van jou is
Zo bewijs je dat een gevonden voorwerp écht van jou is © ANP
EDE - Een groot aantal sieraden kwam onlangs boven water in de Victoria Vestavijver in Ede. Als hier iets van jou bij zit, wil je het natuurlijk terug. Maar hoe bewijs je nou dat die oorbel, dat horloge, die ring of dat fraaie kettinkje echt van jou is?
Op Instagram plaatste de politie Ede een foto van de gevonden sieraden. Daarbij werd volgers gevraagd contact op te nemen als zij iets herkenden dat van hen was.
Grote kans dat als iets op de foto van jou is, je dit meteen bij de politie wil ophalen. Maar dat mag niet zonder bewijs.

Bewijs leveren

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt aantonen dat je de eigenaar van een gevonden voorwerp bent. Je kunt bijvoorbeeld een foto laten zien waarop jij het sieraad om hebt. Als je jouw verloren spullen bij de gemeente hebt gemeld of aangifte bij de politie hebt gedaan, geldt dit ook als bewijs.
Daarnaast houdt de politie soms ook informatie over de gevonden voorwerpen achter. Denk aan een missend onderdeel of een gravering. Deze informatie kan alleen de eigenaar van het voorwerp weten. Haal je de test? Dan mogen je spullen weer mee naar huis.

Meerdere meldingen

In Ede hebben al meerdere mensen zich bij de politie gemeld. Momenteel wordt uitgezocht wie de rechtmatige eigenaren zijn.