Rijk van Nijmegen

Op deze plek in Gelderland viel de meeste sneeuw

Op deze plek in Gelderland viel de meeste sneeuw
Op deze plek in Gelderland viel de meeste sneeuw
GROESBEEK - De eerste sneeuw in 2023 is gevallen in onze provincie. Vooral op de Veluwe en in de regio van Nijmegen zijn mensen donderdag wakker geworden in een witte wereld. Op verschillende plaatsen - onder meer in Groesbeek - lag zelfs 4 centimeter, weet Weerplaza.
Die sneeuw werd vannacht veroorzaakt door een lagedrukgebied die over het land trok. De neerslag die daarbij kwam veroorzaakte op veel plekken regen, maar in het oosten en zuidoosten van Nederland ging die regen - zoals verwacht - over in sneeuw.
Donderdagochtend zijn die sneeuwbuien weggetrokken naar Duitsland, maar in het zuiden van ons land kan het nog tot ver in de ochtend sneeuwen. Later breekt de zon door vanuit het westen.
"Dus het dooit 1 à 2 graden. Er zit geen vorst in de grond. Vandaag blijft het grotendeels droog. Vanavond komt er nog een enkel sneeuwbuitje, maar dat stelt niet zoveel voor", zegt meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza.
Bekijk hier beelden vanaf de Veluwe:
Rij met ons mee door de besneeuwde Veluwe
In Groesbeek vielen er flinke vlokken:

Vrijdag weer sneeuw

Morgen in de ochtend neemt de kans op sneeuw weer toe. Het is de vraag of het blijft liggen. Het zou op een aantal plekken in de op van de ochtend weer wit kunnen worden. Dit weekend is het droog met redelijk wat zon", voorspelt Willemsen.
Verslaggever Vera Eisink sprak een automobiliste bij een tankstation in Velp. "Veel nattigheid en gladheid op de weg." Maar geniet ze er ook van? "Nee, echt niet", zegt ze resoluut. Een andere inwoner van Velp is ook niet echt vrolijk wakker geworden. "Dit soort sneeuw, daar word ik niet blij van. Dit is een beetje rommel en overlast voor mensen."
Ik ga met een loep over de grond, maar ik zie geen sneeuw
Maar niet overal in onze provincie hebben ze vanochtend sneeuw gezien. "Ik rijd nu Heerde richting Deventer. Ik ga met een loep over de grond, maar ik zie geen sneeuw. In de kop van Gelderland valt het dus wel mee", laat een luisteraar van Radio Gelderland weten.