Liemers

Man met doorgeladen vuurwapen meldt zich bij politie

De man die aanbelde in Didam met een vuurwapen in de hand heeft zich bij de politie gemeld.
De man die aanbelde in Didam met een vuurwapen in de hand heeft zich bij de politie gemeld. © politie/Plaats Delict
DIDAM - De man die donderdag in de uitzending van Plaats Delict werd getoond met een doorgeladen wapen bij een voordeur in Didam heeft zich bij de politie gemeld. Dat laat een woordvoerster van de politie weten.
Later komt de politie met meer informatie.
Het opmerkelijke voorval deed zich in november voor bij een woning aan de Merelstraat. De bewoner dacht in eerste instantie dat iemand bij het verkeerde huis had aangebeld. Bij het terugkijken van de beelden van de cameradeurbel schrok het slachtoffer.
De aanbeller had een wapen in zijn hand en laadde dat door, zodat het kon worden gebruikt. Gelukkig voor de bewoner vertrok de gewapende man.
"Dit is een beangstigende gebeurtenis", zei woordvoerder Sven Strijbosch van de politie in de uitzending van Plaats Delict. "Het slachtoffer voelt zich niet meer veilig in zijn eigen woning. Gelukkig heeft hij die nacht niet opengedaan."
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2022533329.