Rijk van Nijmegen

Hoge energieprijzen nekken sauna in Nijmegen

De sauna in Nijmegen moet gedwongen stoppen.
De sauna in Nijmegen moet gedwongen stoppen. © ANP
NIJMEGEN - Sauna de Thermen in Nijmegen heeft maandag faillissement aangevraagd vanwege de hoge energieprijzen. Het bedrijf kon het hoofd niet meer boven water houden door de stijging van de energiekosten. De sauna aan de Panovenlaan is per direct gesloten.
In een bericht op Facebook bedanken de eigenaren Angelique en Roel Kamps hun trouwe gasten voor alle bezoeken. "Natuurlijk doet dit enorm pijn voor Angelique en mijzelf, maar zeer zeker ook voor ons fantastisch personeel dat altijd voor ons en u klaar stond! Ook voor u, gasten, sommigen kwamen al meer dan 25 jaar bij ons, is dit een hard gelag."

'Ik zal het heel erg missen'

Onder het bericht regent het reacties en steunbetuigingen van gasten en collega's. "Bedankt voor alle liefdevolle aandacht, zorg en plezier", zegt Therese. "Ik hield van deze sauna, omdat het niet zo'n grote gelikte sauna was. Gewoon echt. Met fijn personeel. Ik zal het heel erg missen, mijn plekje om tot mezelf te komen", zegt Karina.

Doorstart

Meer dan 30 jaar geleden opende de Thermen haar deuren in Nijmegen. De curator spreekt van 32 mensen die bij de sauna werkzaam waren en hun baan verliezen. "De zaak heeft de coronajaren goed doorstaan, maar de energieprijzen waren te veel", aldus de curator. "De eigenaren vinden het heel moeilijk. Wij hopen natuurlijk dat er zich nog iemand aanmeldt voor een doorstart."
De hoge energieprijzen zijn een grote kostenpost voor sauna's en wellnesscentra. De Sauna Drôme in Putten zag zich eerder dit jaar genoodzaakt om een energietoeslag te vragen aan gasten.