Rivierengebied

Tientallen huishoudens in Culemborg sinds middernacht zonder stroom

Er is een stroomstoring in Culemborg.
Er is een stroomstoring in Culemborg. © Omroep Gelderland (archief)
CULEMBORG - In Culemborg zitten meerdere huishoudens al sinds middernacht zonder stroom. Volgens netwerkbeheerder Liander is een storing in een kabel de boosdoener. Bewoners zitten ondertussen zonder verwarming en warm water, terwijl de temperatuur buiten zakt.
De stroom is uitgevallen in de straten Kamperfoelie, Kamille en de Heimanslaan. In totaal zitten 42 huishoudens op dit moment zonder stroom. Monique van Dijk is één van de bewoners aan de Kamille in Culemborg. "Gisteravond rond 22.00 uur was er al een storing bij een aantal buren, daarna was deze opgelost. Maar sinds middernacht ligt het er weer uit, ook bij ons."

Kaarsjes aan

Monique heeft sindsdien twee keer weer eventjes stroom gehad, maar al snel viel het weer uit. "Gelukkig is het buiten nog wat langer licht. Maar we hebben nu binnen de kaarsjes aan. En het gas doet het nog, dus daar kan ik een pannetje water op koken om wat thee te drinken en warm te blijven."
Liander is druk bezig de storing te verhelpen. Om bij de kabels te kunnen moest de stroom in 42 huishoudens in de wijk worden uitgeschakeld, zegt een woordvoerder. "De verwachting is dat het rond 22.00 uur is opgelost. Dus de mensen zitten nog wel een aantal uur zonder stroom helaas."

Compensatie

Liander biedt compensatie aan voor langere storingen. Het gaat om 35 euro voor de eerste vier uur, en 20 euro voor elke extra vier uur daarna. "Dat gebeurt automatisch, maar dat duurt een aantal weken", aldus de woordvoerder.
Voor Monique is het nog afwachten wat de schade zal zijn. "De vriezer heb ik dichtgehouden, dus ik hoop dat het meevalt. Maar we zullen het vanzelf zien."