Achterhoek

Jongen (17) uit Harreveld overleden bij ongeluk met spookrijder

Ravage na het ongeval op de A16.
Ravage na het ongeval op de A16. © ANP
HARREVELD - Bij een ongeluk met een spookrijder op de A16 bij Prinsenbeek is een jongen (17) uit Harreveld om het leven gekomen. Zondagavond botste op de A16 een spookrijder op een tegemoetkomende auto. In totaal kwamen hierbij drie mensen om het leven.
Dat meldt de politie. Naast de jongen uit Harreveld kwamen ook een man van 54 jaar uit Rotterdam en 33-jarige man uit Tilburg om het leven.
De spookrijdende auto werd bestuurd door de Tilburger. De jongen uit Harreveld zat ook in dat voertuig, evenals een 19-jarige man uit Drunen. Die man is ernstig gewond.
De overleden Rotterdammer bestuurde de auto die op de spookrijder botste. In dit voertuig zaten ook een moeder en dochter (51 en 14 jaar) uit Antwerpen. Zij raakten gewond. Een hond, die eveneens in de auto zat, overleefde het niet.
Bekijk de beelden:
Jongen (17) overleden bij ongeluk

Schietincident

Volgens de politie zijn de spookrijders eerder op de avond betrokken geweest bij een schietincident in Roosendaal. De man uit Drunen is aangemerkt als mogelijke verdachte. In de auto is ook een vuurwapen gevonden.
De schietpartij vond rond 23.00 uur plaats. Hierbij raakte een 19-jarige man uit die plaats gewond. Bij de schietpartij zou een auto gezien zijn en agenten keken massaal uit naar het voertuig. Een politie-eenheid herkende de auto op de A58 richting Breda. De politie kon deze auto niet bijhouden.
Kort daarna dook het verdacht voertuig, rond 23.15 uur, op de A16 op. De auto reed in tegengestelde richting. Met drie doden tot als gevolg. De politie staakte de achtervolging toen het voertuig ging spookrijden.
De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk en de schietpartij. Er ging een politieachtervolging aan het ongeluk voor. Hierdoor doet de Rijksrecherche ook onderzoek.