Gelderse Vallei

Politie speelt dodelijk ongeluk op Edese parkeerplaats na

De verdachte reed in een zilvergrijze Ford Fiësta.
De verdachte reed in een zilvergrijze Ford Fiësta. © William Harthoorn/Persbureau Heitink
EDE - De parkeerplaats aan de Halte in Ede is deze zondag de hele dag afgesloten. De politie is daar bezig met de reconstructie van het dodelijke ongeluk dat op die plek plaatsvond op 19 maart 2022, waarbij een 64-jarige man uit Gaanderen om het leven kwam.
Voor de dodelijke aanrijding werd een 36-jarige bestuurster aangehouden. Zij wordt verdacht van poging tot doodslag, omdat ze de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden, stelt de politie. Een eerdere aanrijding op de parkeerplaats was mogelijk de aanleiding.
Volgens getuigen werd hij meerdere keren overreden. Na de aanrijding ging de automobiliste er in eerste instantie vandoor. Maar de vrouw kon later worden aangehouden door de politie, omdat haar grijze Ford Fiësta werd aangetroffen op de Schaapsweg.

Reconstructie

Deze zondag doet de politie onder leiding van de Officier van Justitie verder onderzoek naar de toedracht. Volgens een videocorrespondent is ook de rechter-commissaris, advocaten van de familie, de forensische opsporing en een droneteam van de politie aanwezig. Ook de 36-jarige vrouw die verdacht wordt van het overrijden van de man is aanwezig op de parkeerplaats.

Grote verbijstering

Na het ongeluk op 19 maart heerste er grote verbijstering in Ede, maar ook bij het Leger des Heils waar het slachtoffer werkte als beveiliger. Na de aanrijding legden mensen bloemen neer op de parkeerplaats en werden kaarsjes aangestoken. "We zijn verbijsterd en verslagen", zei Robert Fennema van het Leger des Heils toentertijd. “Het was een topper, vandaar dat de verslagenheid ook zo groot is."