Gelderse Vallei

Auto's raken te water via doodlopende weg, hek vermoedelijk opzijgeschoven

Een van de auto's die te water raakten
Een van de auto's die te water raakten © Persbureau Heitink
BENNEKOM - Aan de Parklaan in Bennekom zijn in nog geen 24 uur zeker twee auto's te water geraakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Een andere bestuurder kon maar net op tijd remmen en strandde in het drassige weiland. Wat is daar aan de hand?
Het gaat om de oude oprit vanaf de Dr. W. Dreeslaan richting de A12 die al een tijd niet meer in gebruik is. Maar door verouderde navigatiesoftware belandden automobilisten toch op deze doodlopende weg.
Normaal staan er hekken, maar die zouden vrijdagavond en zaterdagmiddag aan de kant zijn geschoven waardoor zeker twee auto's het water in reden. Door de hevige regenval van de afgelopen tijd staat het bouwterrein blank.

Hevig geschrokken

"In beide gevallen was er alleen sprake van materiële schade en zijn de voertuigen uit het water gehaald", zegt de politiewoordvoerder. Een videocorrespondent die zaterdag ter plaatse was, meldt dat twee vrouwen met hulp van de brandweer uit de auto zijn gehaald. Hoewel ze er zonder kleerscheuren vanaf kwamen, waren ze volgens hem hevig geschrokken.
De verkeerssituatie ter plaatse
De verkeerssituatie ter plaatse © Google Street View
Daar bleef het die middag overigens niet bij. Want terwijl de wagen van de vrouwen werd geborgen, reed opnieuw een auto de doodlopende oprit af. De bestuurder kon een nat pak maar net voorkomen.
Of de hekken vrijdagavond en zaterdagmiddag moedwillig door iemand aan de kant zijn geschoven, is niet duidelijk. Op de plek zijn inmiddels waarschuwingsborden en zwaardere hekken geplaatst die nieuwe ongelukken moeten voorkomen.
Bekijk hier de beelden:
Zeker twee auto's te water langs snelweg bij Bennekom