Arnhem en omstreken

39-jarige man wil 11-jarig meisje verleiden via Instagram en krijgt werkstraf

De man uit Gendt had contact met zijn slachtoffer via Instagram.
De man uit Gendt had contact met zijn slachtoffer via Instagram. © Mircea via Pixabay (foto ter illustratie)
GENDT - Een 39-jarige man uit Gendt is veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur voor meerdere vergrijpen. Hij probeerde een 11-jarig meisje te verleiden via Instagram, stalkte een ander meisje en belde haar zelfs 's nachts, had drugs in zijn bezit en werd schuldig bevonden aan diefstal en inbraak.
Het meisje dat hij via Instagram benaderde stuurde hij pornografische afbeeldingen en seksueel getinte berichten. Het meisje van 11 gaf in eerste instantie aan 15 jaar oud te zijn, later stelde ze dat bij naar 13. Ze toonde de berichten van de man aan haar vader.

Schuldig aan grooming

Vanaf haar telefoon werd daarna voorgesteld af te spreken: daar reageerde de man positief op. Hij wilde haar volgens de rechtbank graag ontmoeten en ontuchtige handelingen met haar plegen. De man is schuldig bevonden aan grooming, digitaal kinderlokken.
Bij dat incident bleef het niet: ook een ander meisje had last van de man. Negen maanden lang stalkte hij het meisje, dat toen 15 en later 16 jaar was. Hij belde haar herhaaldelijk en sprak haar voicemail in. Het meisje wist volgens de rechtbank niet wie haar zo vaak probeerde te bellen. Als ze het nummer blokkeerde, ging de man na een tijdje verder met een ander telefoonnummer. Eerst belde de man alleen 's nachts, later ook overdag.

Drugs en inbraak

Ook is de Gendtenaar veroordeeld voor het bezit van amfetamine, voor het vernielen van een bouwkeet en voor diefstal met braak. Hij werd op heterdaad betrapt in de keet en had in zijn auto spullen liggen uit de keet. Hij moet de schade van ruim 250 euro vergoeden aan de eigenaar van de keet.
Als de man binnen drie jaar de voorwaarden van zijn voorwaardelijke celstraf schendt, moet hij alsnog tien maanden de cel in. Met één van de meisjes die hij lastigviel, mag hij geen contact leggen.