Rivierengebied

Wolf doodgereden door vrachtwagen op snelweg

De aangereden wolf.
De aangereden wolf. © Instagram Politie Culemborg Buren
BEESD - Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdag een wolf doodgereden op de A2 nabij Beesd. Dat meldt politie Culemborg Buren op Instagram.
De politie kreeg een melding dat op een van de rijstroken van de snelweg een dier was aangereden. Eenmaal ter plaatse bleek het om een wolf te gaan. Het dier heeft de aanrijding niet overleefd. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Het dier is door de jachtopzichter meegenomen en zal nader worden onderzocht, zo meldt de politie. Er wordt onder andere DNA-onderzoek op het kadaver gedaan om vast te kunnen stellen of de wolf al in Nederland was gevestigd, of het een welp is van een Nederlands wolvenpaar of dat het om een zwerver ging die op zoek is naar een eigen territorium.
In november zat er enige tijd een wolf in de regio rond Beesd. Dat dier doodde ook de nodige schapen maar leek in december weer uit die buurt verdwenen.
Er zijn tot nu toe in Nederland voor zover bekend vijf wolven doodgereden. Twee wolven zijn door mensen om het leven gebracht en in de bosjes gelegd. In Nederland leven rond de twintig wolven.