Rijk van Nijmegen

Twee dagen stroomstoringen in centrum van Nijmegen

Het centrum van Nijmegen krijgt binnenkort te maken met stroomonderbrekingen
Het centrum van Nijmegen krijgt binnenkort te maken met stroomonderbrekingen © Pixabay
NIJMEGEN - Een deel van het centrum van Nijmegen heeft 24 en 26 januari een deel van de dag geen stroom. Netbeheerder Liander verricht dan werkzaamheden aan een transformatorhuisje in de binnenstad, waardoor de stroom meerdere keren moet worden uitgeschakeld.
Bewoners en ondernemers gaan hinder ondervinden van die stroomonderbrekingen. "Dat is vervelend, maar het kan niet anders", reageert een woordvoerder van Liander.
Dinsdag 24 januari gaat twee keer een uur lang de stroom eraf. Vervolgens is er dan op donderdag een groot deel van de dag geen stroom. De netbeheerder gaat het transformatorhuisje op die dagen ombouwen en geschikt maken voor de toekomstige stroomvraag.

Nieuwe woningen aansluiten op stroomnet

Door de capaciteit van het transformatorhuisje te vergroten, kunnen onder andere de nieuwe woningen rondom de Mariënburg op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Liander wil zo voldoen aan de groeiende stroomvraag van inwoners en bedrijven in de Nijmeegse binnenstad.
Het transformatorhuisje in het centrum van Nijmegen
Het transformatorhuisje in het centrum van Nijmegen © Omroep Gelderland
Bedrijven en winkels kunnen op die dagen natuurlijk een aggregaat plaatsen. Maar zij moeten daar wel zelf voor zorgen. Volgens Liander zal dit soort werkzaamheden in de toekomst nog vaker nodig zijn, om iedereen te blijven voorzien van een betrouwbare energievoorziening.

Waar dan precies?

Bepaalde huisnummers in acht straten zullen last hebben van de werkzaamheden: Marikenstraat, Burchtstraat, Marienburgsestraat, Hertogstraat, St Jozephhof, Raadhuisstraat, Hertoghof en Wintersoord. Ondernemers en bewoners hebben daarover een brief gekregen.
In totaal gaat het om zo’n 70 winkels en/of bedrijven en ongeveer 80 woningen.