Rivierengebied

Tibo (17) is al dagen zoek, hond verdwenen tijdens wandeling

Tibo (17) wordt sinds afgelopen zaterdag vermist.
Tibo (17) wordt sinds afgelopen zaterdag vermist. © Marijke Papenburg
NIEUWAAL - Drie dagen is ze haar hond nu kwijt: Marijke Papenburg (54) uit Nieuwaal heeft geen idee waarom Tibo verdween tijdens een wandeling en sindsdien zoek is. Ze zoekt met hulp van vrijwilligers al dagen de omgeving af, in de hoop dat ze Tibo gauw weer in de armen kan sluiten.
Marijkes echtgenoot Bert ging zaterdagavond de auto in om Tibo en de andere honden uit te laten in de uiterwaarden tussen Zuilichem en Gameren. Het is een plekje waar het stel wel vaker komt met hun dieren. "Toen hij de honden uit de auto liet, liep Tibo de andere kant op. Dat doet hij wel vaker, en dan komt hij even later weer teruggewandeld. Maar nu niet", vertelt Marijke.

Slechthorend en staar

Haar man besloot zijn wandeling met de andere honden te onderbreken om Tibo, een 17-jarige teckel die slechthorend is en staar heeft, te gaan zoeken. Zijn inspanningen leverden niets op.
"De dag erop zijn we weer gaan zoeken, en maandag nog eens", aldus Marijke. "Maar we hebben Tibo nergens gezien. Ik snap er niets van. Ook bij de dierenartsen en bij de dierenasiels is hij niet binnengebracht."

Speurhonden zoeken mee

Marijke en haar man hebben geen halve maatregelen genomen. Ze hebben de vermissing van Tibo op Facebook gedeeld, bij de lokale supermarkt hangen inmiddels flyers, de dierenasiels en dierenartsen zijn op de hoogte en maandagavond en dinsdagochtend is een team met speurhonden op zoek gegaan naar Tibo. Omdat de teckel nog altijd niet teruggevonden is, hoopt Marijke met hulp van het publiek op succes.
"Het is zo'n brave, lieve hond", zegt ze. "Echt een clownshond. Als hij iets stouts doet en je spreekt hem daarop aan, dan kijkt hij je echt aan op een manier waarvan je begint te lachen. Hij vindt mensen heel leuk, dus hem vangen kan het probleem niet zijn. We hebben hem nu dertien jaar en we missen hem. Ik hoop dat hij snel gevonden wordt."
Wie Tibo ziet of weet te vangen, kan contact leggen met de dierenartsenpraktijken in Zaltbommel of Zuilichem: zij zijn volgens Marijke op de hoogte van de zoektocht naar de oude teckel.