Arnhem en omstreken

Man met 242 flessen lachgas van snelweg geplukt

De lachgasflessen uit het voertuig.
De lachgasflessen uit het voertuig. © Politie Arnhem-Zuid Instagram
ARNHEM - De politie heeft zondagavond een bijzondere vangst gedaan. Nadat ze een man van de snelweg plukten op de A12 bij Arnhem troffen ze liefst 242 gevulde flessen met lachgas aan in zijn bestelbus. Het hebben van lachgas is sinds dit jaar verboden.
De politie zegt zondagavond een tip te hebben gekregen over het vervoer van het lachgas. Daarop werd besloten met meerdere eenheden uit te kijken naar het voertuig waar de flessen in zouden staan. Toen ze hem eenmaal aan de kant hadden staan, bleek de man meer dan 200 flessen bij zich te hebben. En dat mag dus niet.
Daarnaast bleek de wijze van vervoeren ook niet helemaal goed te gaan, zegt de politie op Instagram. En dat was niet de eerste keer. De 35-jarige bestuurder uit Westbroek (Utrecht) had nog een voorwaardelijke straf openstaan, nadat hij eerder al eens niet aan de eisen voldeed rond lachgastransport.
Daarop werd besloten de man aan te houden. Hij wordt gehoord door de recherche. De lachgasflessen en zijn bestelbus zijn in beslag genomen door de agenten.