Arnhem en omstreken

Arnhemmer die wilde inrijden op GGD-medewerkers krijgt celstraf

De verdachte wordt getased bij zijn aanhouding
De verdachte wordt getased bij zijn aanhouding © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 37-jarige Arnhemmer die april vorig jaar wilde inrijden op GGD-medewerkers van een prikpost in Oosterbeek, is maandag veroordeeld tot drie weken cel en een voorwaardelijke gevangenisstraf van ruim drie maanden. Justitie had 100 uur werkstraf geëist.
Tijdens zijn actie week de Arnhemmer op het laatste moment uit waardoor er niemand gewond raakte. Toen hij werd aangehouden ging dat niet zonder slag of stoot. De politie heeft hem uiteindelijk zelfs getaserd.
Kijk naar de beelden:
Taser gebruikt bij aanhouding in Arnhem
Tijdens zijn verhoor bij de politie vertelde de man dat hij bij de prikpost alleen wat borden wilde omrijden. Hij wilde de mensen daar waarschuwen voor de in zijn ogen gevaren van vaccinatie. De dag voor zijn daad was hij bij de begrafenis van een oom. Die was kort daarvoor gevaccineerd en de Arnhemmer zag daar een verband.

Bezwaar tegen opnames

De man van 37 maakte maandag in de rechtszaal bezwaar tegen het maken van opnames door Omroep Gelderland. Hij bleef bij zijn standpunt ook nadat de rechter had uitgelegd dat alleen zij en de officier van justitie zouden worden gefilmd. De Arnhemmer gaf aan te zullen vertrekken als de rechter toestemming zou geven.
Toen de toestemming wel kwam, vertrok de man met zijn advocaat. De zaak is verder zonder hem behandeld. Hij is bij verstek veroordeeld, zoals dat heet.