Liemers

Regen of niet, deze kinderen spelen gewoon lekker buiten

De kinderen hebben de grootste lol buiten.
De kinderen hebben de grootste lol buiten. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Het mag dan wel winter zijn en keihard regenen, op BSO Natuurlijk in Zevenaar spelen de kinderen toch buiten. "Binnen moet je rustig zijn, buiten mag je drukker doen."
Jasper Bodenstaff van BSO Natuurlijk doet zelf ook graag mee. Zo rolt hij in de stromende regen met de kinderen mee van een heuvel af. "Ik lag net in de greppel, want ik kon niet goed sturen. Het is geweldig. Een stukje kind zijn en het even voordoen. Het is wel nat, maar daar hebben we geen problemen mee. En de kinderen wennen er ook snel aan. Gewoon buiten zijn, ook met dit weer."

In de plassen stampen

Sommige kinderen stampen met laarzen aan heerlijk in de plassen. De regen en de kou houdt ze niet tegen. "Je kunt buiten veel meer en je kunt je energie goed kwijt. We mogen van de kabelbaan en in de bosjes spelen en lekker verstoppertje spelen", zegt de negenjarige Ise.
"Je kunt buiten veel meer doen. Binnen moet je rustig zijn en buiten mag je drukker doen", vertelt River. "Ik voetbal graag, dat doe ik heel veel op de BSO. En lekker bomen klimmen en zagen." De achtjarige Ruben ziet een groot voordeel van buiten spelen. "Lekker schreeuwen. We kunnen veel meer doen dan binnen. Maakt niet uit wat voor weer het is."

Vrijer en zelfstandiger

"Buiten spelen is een beetje aan het vergaan", constateert Jasper. "Weersinvloeden spelen daarbij een rol. Kinderen zitten dan liever binnen met een tablet of voor de televisie. Maar op onze locatie gaan de kinderen liefst 75 procent van de tijd naar buiten. De kinderen zijn buiten veel vrijer en zelfstandiger. Met bomen klimmen zie je dat ze het eerst voorzichtig uitproberen, maar al snel zitten ze al drie meter in de boom."
Bekijk hier hoe de kinderen buiten spelen:
Regen of niet, deze kinderen spelen gewoon lekker buiten