Arnhem en omstreken

Suzan & Freek laten in Netflix-docu niet alleen het perfecte plaatje zien

Suzan & Freek zijn nu ook op Netflix te zien
Suzan & Freek zijn nu ook op Netflix te zien © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het begon allemaal op de middelbare school in Groenlo. Bij de muzieklessen sprong de vonk over en van samen akoestische covers spelen op Facebook schopte het muzikale duo Suzan & Freek het tot het hoofdpodium op de Zwarte Cross. Ze verkopen inmiddels ook het Ziggodome met gemak uit en zijn binnenkort zelfs te zien op Netflix. Hoe kijken de nuchtere Achterhoekers naar hun succes?
Dat Suzan en Freek een succesvol jaar achter de rug hebben is een understatement. Freek: "We hadden zo'n mooi jaar op de planning staan, zoveel te gekke dingen die we gingen doen, Ziggodome, Bevrijdingsfestival." Ze wilden dit niet zomaar voorbij laten gaan. Suzan: "Het was echt niet zo van: we willen een docu. Maar wel: we moeten dit gaan vastleggen, want we gaan dit allemaal niet kunnen onthouden!"
Het filmen van hun succesjaar was dus geen ijdeltuiterij, maar meer geboren vanuit praktische overwegingen. Er gebeurde zoveel in een jaar, het Achterhoekse stel wilde dit heel graag bewaren. Toevallig kwam Netflix met hetzelfde idee en was het maken van de documentaire een feit.

Publiek bezit

De highschool sweethearts zijn normaal gesproken aardig terughoudend met het delen van hun privéleven. In korte tijd zijn ze min of meer publiek bezit geworden en nu laten ze dat zelf ook ineens toe door zo'n documentaire te maken.
Suzan vindt dit zelf ook wel een beetje dubbel. "Eigenlijk laat je hiermee meer van jezelf zien, terwijl we ook vaak zoekende zijn van hoeveel laat je zien. Aan de andere kant vinden we het belangrijk om niet alleen het perfecte plaatje te laten zien."
Het Achterhoekse duo vindt het leuk om te laten zien wat ze zoal meemaken. En met een nuchter insteek. "We wilden niet een gestileerd beeld, de filmploeg is een jaar mee geweest en dit is het."
Bekijk hieronder wat Suzan en Freek nog meer hebben verteld aan Omroep Gelderland:
Suzan en Freek krijgen eigen Netflix-documentaire