Rijk van Nijmegen

Deze kinderen slapen in een tentje tussen boekenkasten

Slapen tussen de boeken.
Slapen tussen de boeken. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het is misschien wel dé perfecte afsluiting voor de kerstvakantie, slapen in de bibliotheek. Afgelopen zaterdag hebben tientallen kinderen in de Nijmeegse bibliotheek De Mariënburg de nacht doorgebracht tijdens ‘Night at the Library.’ In tentjes tussen de boekenkasten. Maar voordat zij gingen slapen, waren er allerlei spannende activiteiten voor de kinderen.
Zo waren er spannende verhalen, films, konden kinderen cartoons tekenen en gedichten schrijven met ‘glow in the dark pennen’ zodat de letters ’s nachts oplichtten. `

Donker in de bieb

Want waar de bibliotheek normaal baadt in het licht is het deze zaterdagavond behoorlijk donker. Emlilie Moolenaar van bibliotheek Gelderland Zuid: “Ja dat klopt, we hebben expres alle TL verlichting uitgezet vanavond.”

'Lezergamen'

Ook van de rust die normaal in de bibliotheek hangt is deze avond weinig te merken. De kinderen rennen heen en weer tussen de boekenkasten tijdens een potje lasergamen of zoals ze het hier liever noemen: ‘lezergamen.’
Het idee voor Night at the Library komt van een boekhandel in Parijs die klanten de mogelijkheid gaf om een nachtje tussen de boeken te slapen. Of er bij de kinderen in de Nijmeegse bibliotheek van slapen ook veel terecht is gekomen valt nog te bezien, maar genoten hebben ze wel.
Zo ging de Night at the Library eraan toe:
De Nijmeegse bibliotheek staat vol met tentjes