Achterhoek

Kinderdagopvang komt met de schrik vrij bij brand

Kinderopvang BoerenHummeltjes bleef gespaard bij de brand op een boerderij in het buitengebied van Halle.
Kinderopvang BoerenHummeltjes bleef gespaard bij de brand op een boerderij in het buitengebied van Halle. © NewsUnited/112Achterhoek-nieuws
HALLE - Bij kinderdagopvang BoerenHummeltjes, in het buitengebied van Halle, zijn ze met de schrik vrij gekomen bij een brand. De opvang is bij een boerderij waar zaterdagavond brand woedde in een schuur. "Gelukkig stond de wind gunstig, waardoor de brand niet kon overslaan", zegt eigenaar Daphne Teunissen. "We kunnen maandag ook gewoon open."
De brand aan de Nicolaasweg brak zaterdagavond door nog onbekende reden uit in een schuur waar kalveren staan. Drie kalveren kwamen daarbij om. De broer van Daphne, die de boerderij runt, wist een aantal kalveren te redden.
De schuur raakte zwaar beschadigd, maar toch is Teunissen opgelucht: "Ja, dat klinkt misschien raar, maar het had veel slechter kunnen aflopen. We hebben namelijk niet alleen geluk gehad met de stand van de wind, maar ook met de hond. Die is namelijk snel aangeslagen, omdat hij blijkbaar iets opmerkte. Daardoor werd mijn broer gealarmeerd en kon hij de brandweer op tijd waarschuwen, voordat het helemaal uit de hand was gelopen."
De kinderopvang zit in een aparte ruimte, los van de boerderij en de schuren. Er worden dagelijks 24 kinderen opgevangen, die uit de wijde omgeving komen. Omdat er geen schade is aan het gebouw waar de opvang in zit en het terrein verder veilig toegankelijk is, is er geen reden om de opvang te sluiten.