Achterhoek

Populair evenementencentrum De Hofnar in Aalten op slot

De Hofnar in Aalten gaat dicht.
De Hofnar in Aalten gaat dicht. © Pixabay
AALTEN - Evenementencentrum De Hofnar in Aalten sluit eind maart de deuren. Door sterk gestegen energiekosten en een slecht geïsoleerd pand komt er na acht jaar een einde aan de evenementen, concerten, theatervoorstellingen en feesten in het gebouw.
“Het is een van de moeilijkste beslissingen die we ooit hebben genomen”, laat het evenementencentrum op haar Facebookpagina weten. “We kijken dankbaar terug op een mooie, onvergetelijke tijd. Het is goed zo.”
Vorige maand werd De Hofnar nog voor de tweede keer uitgeroepen tot populairste horeca locatie van Midden Nederland. Vele nationale en internationale artiesten stonden de afgelopen acht jaar op het podium in Aalten.

Verduurzamen niet gelukt

Volgens het evenementencentrum is nog wel geprobeerd om samen met het bestuur van De Hofnar het pand te verduurzamen. “Ondanks de vele pogingen om die veranderingen te bewerkstelligen moeten we helaas constateren dat het niet gelukt is”, aldus het evenementencentrum in een reactie op sociale media.

Gevolgen voor verenigingen

In het pand heeft ook onder meer het repaircafé, de Aaltense Bridgeclub, het Aaltens Mannenkoor en de schilderclub een plek. Of de sluiting van het evenementencentrum consequenties heeft voor deze verenigingen is op dit moment nog niet bekend.
Tot eind maart staan er nog vijf evenementen gepland in De Hofnar, waaronder de Foute Party van Q-Music, een Irish Afternoon en een internationaal tributefestival met hardrockbands.