Rijk van Nijmegen

Overleden Rob staat weer op 1 in Gelderse top 100. 'Dit wilde hij zo graag'

Bo en Nik nemen de trofee van hun vader in ontvangst
Bo en Nik nemen de trofee van hun vader in ontvangst © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Rob van Horssen staat net als vorig jaar op nummer 1 in de Gelderse top 100. De begin deze maand overleden zanger uit Beuningen schreef het nummer House of Cards over zijn ziekte ALS.
Die diagnose werd in 2020 gesteld. Van Horssen zong het vorig jaar nog toen hij voor het eerst op nummer 1 stond. Dit jaar namen zijn kinderen Bo en Nik de nummer 1 trofee in ontvangst namens hun vader. "Heel erg mooi. Ik denk dat dit een wens was van hem, ik weet dat hij dit graag wilde", zegt dochter Bo vol trots.
Rob van Horssen op nummer 1

Mooie herinnering

"Mooi dat wij dit namens hem in ontvangst kunnen nemen", zegt zoon Nik. "Heel mooi om de betekenis van dit lied door zijn ogen te ervaren. Het is voor ons een herinnering aan hem. Hij hield van muziek en speelde graag op de piano. Dat hij zelf nog een nummer heeft weten uit te brengen dat nu voor de tweede keer achter elkaar op 1 staat, dat betekent heel veel voor ons."
De inmiddels overleden Rob van Horssen stond vorig jaar op nummer 1.
De inmiddels overleden Rob van Horssen stond vorig jaar op nummer 1. © Omroep Gelderland
Er was altijd muziek in Huize Van Horssen, weet Bo. "De muziek van mijn vader is een rode draad in mijn leven. Met kerst zaten we met z'n allen rond de piano en speelde hij kerstliedjes. En toen ik klein was, speelde hij K3 op de piano. Gelukkig hebben we altijd nog dat nummer, dat doet ons altijd herinneren aan alle momenten die we hebben gehad."

'Hij hoeft niet meer te vechten'

Nik koestert die herinneringen ook. "Voor het eten was hij altijd aan het spelen. En als ik boven aan het gamen was met mijn vrienden, hoorde ik die piano er nog doorheen. Het is een heel groot gemis dat het er niet meer is, want het was altijd heel mooi. Het was heel pittig vanaf het moment van de diagnose. Nu is het wel klaar. Hij heeft zijn rust, hij hoeft niet meer te vechten om een dag door te komen."