Stedendriehoek

Peentjes zweten in Apeldoorn, wind zit vuurwerkshow dwars

Gaat het weer roet in het eten gooien?
Gaat het weer roet in het eten gooien? © Pixabay
APELDOORN - Mag de vuurwerkshow in Apeldoorn tijdens de jaarwisseling doorgaan? De organisatie van het evenement zweet peentjes door de harde wind. Om 18.00 uur komt de provincie langs voor een controle en dan zal de knoop doorgehakt worden.
Het waait stevig in Apeldoorn, merkt verslaggever Annemieke Schakelaar zaterdagmiddag. Daarom moet de organisatie onderdelen zoals hekken nog beter verankeren voordat de provincie straks langskomt. "We gaan er vooralsnog vanuit dat het goedkomt", zegt organisator Dani Levy. "Een beetje regen en een beetje wind, daar laten we ons niet door uit het veld slaan."

Veiligheid

Eerder zei de organisator dat het vuurwerk 'wel wat wind kan hebben'. "Het terrein is dermate groot dat we ook kunnen kiezen voor een andere afschietrichting." Maar de provincie wil een controle uitvoeren om te kijken of het wel veilig genoeg is voor het publiek dat afkomt op de bijeenkomst.
In Apeldoorn geldt dit jaar een vuurwerkverbod. De gemeente heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor een grote show. Om 21.30 uur en 23.55 uur zijn er shows op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Daar kunnen mensen de hele avond vertoeven en is er een DJ voor de muzikale omlijsting. Ook is er een show in Uddel, op het plein voor het dorpshuis. Ook dat geval is het nog niet duidelijk of het door kan gaan. De organisatie rekent in Apeldoorn op zo'n 2000 mensen per afsteekmoment.
"Als de show niet doorgaat, dan maken we er alsnog een mooi feestje van, maar dan zonder vuurwerk!", zegt Levy.
De wind heeft enkele hekken al omver geblazen.
De wind heeft enkele hekken al omver geblazen. © Omroep Gelderland