Rivierengebied

Brandweer weer nacht druk geweest in Bommelerwaard

Brand in Zuilichem in de nacht voor Oudejaarsavond
Brand in Zuilichem in de nacht voor Oudejaarsavond © Bart Meesters
WAARDENBURG - In de Bommelerwaard zijn vrijdagavond in de aanloop naar de jaarwisseling weer diverse brandjes geweest die de brandweer flink bezig hielden. De politie laat weten dat er geen mensen zijn aangehouden.
In Zuilichem moest de brandweer uitrukken naar de Burgemeester Hobolaan met de kruising met de Heuvel waar een stapel autobanden op de kruising in brand stond.
In Poederoijen was het raak aan de Burgemeester Posweg al waar een aanhanger met hout & autobanden in de brand stond. De brandweer bluste de brand maar al vrij snel nadat de brand was geblust stond de aanhanger opnieuw in brand.

Banden in brand op kruising

In Nederhemert was een buitenbrand aan de Molenbaan. Hier stonden een aantal autobanden in brand op de kruising. Later in de nacht was er nog een melding van een brand aan de Binnenweg.
Ook in Brakel was het raak daar was een buitenbrand op de kruising Elzenstraat Beukenstraat. Ook hier stond een stapel autobanden in brand.
In Waardenburg was een melding van een buitenbrand aan het Koningin Julianaplantsoen. Later in de nacht stond er een caravan in brand aan de Slimweistraat. Ook waren er nog brandjes in Ophemert & Vuren.

Waarschuwing

Het in brand steken van banden, caravans, aanhangers en huisraad gebeurt in de Bommelerwaard vaak in de aanloop naar de jaarwisseling en tijdens de jaarwisseling. De afgelopen jaren was het rustiger met branden.
Diverse jongeren in de Bommelerwaard vertelden vrijdagavond aan een videocorrespondent dat ze in de voorbije weken diverse keren bezoek hadden gehad van de wijkagent die hen wees op de straffen en boetes voor het stichten van branden.