Achterhoek

Achterhoeks carbid- en muziekfestival: straks staat hier 1000 man

Er wordt volop gebouwd aan het feest in Harreveld.
Er wordt volop gebouwd aan het feest in Harreveld.
HARREVELD - Ondanks inspanningen van tientallen vrijwilligers werd het feest vorig jaar op het laatste moment afgeblazen vanwege het coronavirus. Dit jaar barst de feestvreugde wél weer los. Zo'n duizend Achterhoekers tellen in Harreveld samen af naar het nieuwe jaar. "Dit wordt geweldig."
Live muziek, carbidschieten en vuurwerk; het komt allemaal voorbij op het terrein van Loud and New in Harreveld. In 2004 begon het wilde idee van Stijn Hogenkamp en zijn vrienden om een groot feest te organiseren op Oudejaarsdag. Het werd een traditie in de gemeente Oost Gelre.
De organisatie van het Harreveldse feest.
De organisatie van het Harreveldse feest.

Zorgt voor saamhorigheid

In 2016 breidde de vriendengroep het feest uit met een nachtprogramma, waar honderden jonge mensen op af kwamen. Tot corona plotseling alles stillegde. Het enthousiasme onder de organisatoren én de feestgangers is dit jaar dan ook extra groot.
Al drie dagen wordt er volop gebouwd aan de tent en het evenemententerrein. Een team van zo'n dertig man is al sinds Kerst druk met de opbouw van alles. "Iedereen vindt het belangrijk dat we ons evenement blijven voortzetten. Het feest zorgt voor veel saamhorigheid in de regio. Veel mensen zien elkaar hier en dat maakt het hartstikke leuk. Het is één groot feest."
Bekijk hier hoe de opbouw eraan toe gaat:
Tentfeesten mogen weer op Oudejaarsavond.