Gelderland

Marc verrast vrijwilligers met oliebollen

Oliebollen voor de mensen van Samenzijn Ingen.
Oliebollen voor de mensen van Samenzijn Ingen. © Omroep Gelderland
In de week naar Oud en Nieuw verrassen verschillende organisaties hun vrijwilligers met verse oliebollen. Radio Gelderland helpt ze een handje door te trakteren. "Omdat ze het waard zijn."
Direct na Kerst trok verslaggever Marc Loeven erop uit. Met een schaal lekkers bezocht hij verschillende adressen.

Dorpshuis Angeren

Met 54 verenigingen waaronder het Zeemanskoor, de Schutterij en de Historische Kring knijpt Simone Harmsen haar handen dicht met een hecht team vrijwilligers. "Zonder vrijwilligers geen activiteiten. Zeker in de moeilijke coronatijd hielden zij het dorpshuis overeind, dat verdient een compliment", vindt Harmsen.
Speciale aandacht gaat uit naar Rook Overwil (85), die vrijwel dagelijks in het dorpshuis is. "Als er iets kapot is of iets technisch aan de hand, roepen we meteen zijn naam", aldus Harmsen. Na twee stroeve jaren hoopt het dorpshuis op een druk activiteitenjaar.
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen © Omroep Gelderland

Rebuy Dieren

Ook Mar Bremer, die drie jaar geleden kringloopwinkel Reby opzette, prijst zich gelukkig met haar vrijwilligers. 'Het is een heel diverse groep, iedereen doet waar hij goed in is", aldus Bremer. Dat blijkt als iedereen om tafel zit. Joke en Ingrid zijn de drijvende krachten. Met humor regelen zij de dagelijkse gang van zaken. Gerrit is afgekeurd, maar zijn kennis van antiek is onmisbaar. Ook voor jongeren die praktijkonderwijs volgen, is er een stageplek. "Er is hier geen verwarming en toch werkt iedereen met plezier. Dat verdient een speciaal moment."
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen © Omroep Gelderland

Samenzijn Ingen

Oriana van Tergouw zet zich in voor mensen met minimale middelen. In samenwerking met Zorgboederij de Kei en De Batouwe kookt en deelt zij twee keer per week eten uit. Dat lukt haar niet zonder mensen die haar bijstaan. Zij helpen Van Tergouw wekelijks met het eten, maar waren er ook met het kerstdiner speciaal voor diegenen die het niet breed hebben. Onder het genot van een oliebol bedankt Oriana haar team. "We doen het samen, het enige antwoord op alle crisissen van de afgelopen jaren is samenzijn."

Postsorteercentrum Arnhem

Bij PostNL wordt Ilse Doeleman lichtelijk overvallen door de schaal met oliebollen. Collega Erna wil, samen met andere pakketbezorgers, laten weten dat ze haar missen nu ze om gezondheidsredenen maar twee uur per dag mag werken. "Het komt echt aan. Ilse is een sfeermaker en organiseerde altijd feestjes. Ze mag pas weg als ik met pensioen ben", zegt Erna stellig. Ilse is geraakt, maar moet toch glimlachen. "Je werk opgeven is niet niks, maar een warm team dat je zo verrast, is een enorme troost."
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen
Marc verrast vrijwilligers met oliebollen © Omroep Gelderland