Stedendriehoek

Buurt verbaast zich over camperbrand: 'Wat een ellende'

Van de caravans is weinig meer over
Van de caravans is weinig meer over © Omroep Gelderland
UGCHELEN - De restanten van de dubbele camperbrand die donderdag woedde aan de Molecatenlaan in Ugchelen, liggen er troosteloos bij. In het normaal zo rustige dorp onder de rook van Apeldoorn was het vanochtend chaos.
Buurtbewoner Tineke Kleuver-ter Linden was als een van de eersten getuige van de brand. "Ik werd wakker en ik zag in het raam van de buren enorme vlammen weerkaatsen. Aanvankelijk wist ik niet of het uit hun huis kwam of uit de caravan, ik dacht dat eerste. Wat een ellende!"
Rond 06.20 uur rukte de brandweer uit. Eenmaal ter plaatse stonden de kampeerwagens al in lichterlaaie. In de buurt werden meerdere explosies gehoord, mogelijk door gasflessen die in de campers stonden. Deze bungelen nu aan de zijkant van de campers. De brandweer heeft de brand kunnen blussen, maar de twee campers zijn volledig in de as gelegd.

Vraagtekens over herkomst

Alle plastic en rubberen delen zijn weggesmolten, wat rest zijn twee karkassen. Van wie de voertuigen waren, is nog onduidelijk. Tineke weet te melden dat er in de buurt vaker campers staan. Maar deze exemplaren kwamen andere buurtbewoners niet bekend voor. "Ik weet niet hoe ze er terecht zijn gekomen, gisterenmiddag stond er nog niks. Deze campers heb ik nog nooit gezien," vertelt een dame in haar tuin.
Volgens de politie zijn de campers eigendom van een buurtbewoner die binnenkort aan de wagens zou gaan klussen. De politie vermoedt dat de brand door kortsluiting is ontstaan.

Op straat

Meerdere bewoners stonden vanochtend in alle vroegte op straat. De politie besloot meerdere huizen te ontruimen vanwege een door de brand ontstane vonkenregen die over de woningen trok.
Bekijk hier de beelden van de brand:
Buurt verbaast zich over verwoestende camperbrand