Achterhoek

Glenn vraagt vriendin ten huwelijk bij Suzan & Freek in Doetinchem

Glenn gaat voor Maya op de knieën.
Glenn gaat voor Maya op de knieën. © Facebook/Theater Amphion
DOETINCHEM - Bij een van de zes concerten die Achterhoekers Suzan & Freek in Schouwburg Amphion in Doetinchem geven, is een huwelijksaanzoek gedaan, schrijft REGIO8. Het toekomstige echtpaar werd daarvoor uit het publiek gehaald door Freek.
“Jullie komen uit België?”, vroeg Freek tijdens het concert aan Glenn en Maya uit West-Vlaanderen. “Ik vind het zo bijzonder dat jullie er zijn, van mij mogen jullie even het podium op komen.”
Daarna vroeg Glenn zijn vriendin Maya ten huwelijk: “Ze zeggen never change a winning team, Maya wil jij in plaats van enkel mijn meis, ook mijn vrouw zijn? En wil je met mij trouwen?” Onder luid geklap van het publiek zei Maya 'ja’. Daarna werd het verloofde stel op het podium nog toegezongen door het muzikale duo.
Theater Amphion deelde het aanzoek op Facebook:
Volgens de directeur van het Amphion, Charles Droste, gebeurt een huwelijksaanzoek tijdens een concert wel vaker. "Het is altijd een bijzonder moment als mensen dat doen. We hebben het bijvoorbeeld ook een keer gehad bij Guido Weijers, maar het is wel uitzonderlijk.”

'Unieke serie'

De zes voorstellingen van Suzan & Freek in december in het Amphion zijn allemaal uitverkocht. Droste: "We zijn vaker uitverkocht, maar zomaar een serie van zes voorstellingen, dat maakt het wel uniek. Het is één groot feest, de zaal zit vol met fans. Het is ook nog eens een thuiswedstrijd voor Suzan & Freek. Ze komen hier vandaan, kennen het Amphion en staan voor hun publiek. Dat maakt het tot hele bijzondere avonden. Er is geen theater waar ze in de tour zo vaak staan. Dat geeft ook maar aan hoe groot de achterban hier is.”