Stedendriehoek

Gigantisch deel van windmolen schiet van trailer en blokkeert snelweg

BEEKBERGEN - Op knooppunt Beekbergen bij Apeldoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag een deel van een windmolen van een trailer geschoten. De gigantische buis ligt nu deels op de snelweg.
Door de afgevallen lading is de verbindingsweg naar de A50 richting Arnhem afgesloten. Verkeer wordt volgens de ANWB omgeleid bij Voorst (21), via de N345. Ook de verbindingsweg naar de A1 richting Hengelo zit dicht. Verkeer kan keren bij Apeldoorn-Zuid.

Hele ochtend verkeershinder

Volgens een videocorrespondent ter plaatse schoot de enorme pijler door nog onbekende oorzaak los en gleed vervolgens van het talud. Een deel van de lading blokkeert knooppunt Beekbergen waardoor de verbindingswegen dicht zijn.
Met behulp van een hijskraan zal de enorme buis weer op een trailer moeten worden gelegd. De bergingswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Rijkswaterstaat verwacht dat die tot 12.00 uur gaan duren. Daarna zullen er nog herstelwerkzaamheden plaatsvinden en wordt het asfalt gecontroleerd op schade. "Gezien het lage verkeersaanbod verwachten we niet al te veel verkeershinder", aldus Rijkswaterstaat op Twitter.
Kijk hoe de gigantische buis het knooppunt blokkeert:
Gigantisch deel van windmolen schiet van trailer