Rivierengebied

Bestuurder zwalkt over alle rijbanen: getuigen regelen achteropkomend verkeer

De politie zoekt een vermiste vrouw van 53 jaar in Winterswijk.
De politie zoekt een vermiste vrouw van 53 jaar in Winterswijk. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
DEIL - Een 38-jarige automobilist die levensgevaarlijk over de A2 zwalkte, is door kordaat optreden van achterliggers van de weg gehaald en door de politie opgepakt. Onderweg naar het bureau viel hij in een diepe slaap waar de politie hem niet meer uit kreeg.
Dat maakte de politie maandagavond bekend. De politie kreeg om 14:45 uur de melding dat bij Deil een vermoedelijk dronken bestuurder werkelijk alle rijbanen van de A2 nodig had. De auto reed soms maar 30 kilometer per uur, aldus de melder. De achterligger gaf de positie door en reed zelf met waarschuwingslichten, om zo achteropkomende weggebruikers te waarschuwen voor een gevaarlijke situatie.
Terwijl de politie onderweg was, meldde de getuige dat de bestuurder intussen al twee keer de vangrail had geraakt. De politie heeft de bestuurder een stopteken gegeven op de A2, en laten stoppen op de vluchtstrook. De bestuurder rook sterk naar alcohol en reageerde super traag.

Tegen de vangrail

Agenten namen de verdachte mee naar Tiel voor een ademanalyse, maar onderweg viel de bestuurder al in slaap. Op het politiebureau kregen agenten geen contact meer met de verdachte en is hij door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar bloed is afgenomen voor het onderzoek.
In de portemonnee van de verdachte zaten wikkels, met daarin vermoedelijk harddrugs. De verdachte is een 38 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie is de getuigen dankbaar, omdat ze mogelijk erger hebben voorkomen.