Liemers

Kerstman tikte 120.000 tulpenbollen op de kop, voor een vrolijk voorjaar

Burgers' Zoo mocht ook rekenen op de nodige tulpenbollen
Burgers' Zoo mocht ook rekenen op de nodige tulpenbollen © Hans Kuijper
ZEVENAAR - Twee Zevenaarse kerstmannen, Hans Kuijper en John Freires zijn er maar druk mee: het uitdelen van in totaal ruim 120.000 tulpenbollen om verpleeghuizen, ziekenhuizen, gemeentehuizen, treinstations en nog veel meer te verfraaien.
Kerstman Kuijper maandag: "We hebben bollen uitgedeeld in de Liemers en de Achterhoek, maar ook op de Hoge Veluwe en in het Openluchtmuseum, Burgers' Zoo, Rijnstate en Slingeland", aldus de Zevenaarder. "Vandaag is onze laatste dag in kerstkostuum."

'Bollen naar de bevolking brengen'

Hoe kwam het? "We zijn bevriend met de leverancier van de Keukenhof. En we kennen een bollenkweker uit de Bollenstreek die kweekt voor de export. Onder andere naar Rusland." Die export ligt nu plat en de bollen dreigden in de container te belanden. "Toen zeiden wij 'nee, we gaan het naar de bevolking brengen'."

Hulp van kinderen

Een van de bestemmingen werd een hele tulpenroute die met hulp van basisschoolkinderen is aangelegd door de Liemers en de Achterhoek. Een route van ruim 14 kilometer van Lobith naar Doetinchem, waarbij alle weggebruikers kunnen gaan genieten van tulpenvelden langs de weg.

Subsidie van Euregio aanvragen

Als het aan Kuijper ligt, is het geen eenmalig project. "Dit jaar was het te laat om subsidie aan te vragen van de Euregio. We werken nu al samen met de gemeente Emmerik Volgend jaar willen we het uitbreiden naar andere regio's", zo kijkt hij over de grens.